Arkivbild Göran Persson (foto: Jonas Ekströmer/Scanpix)

Persson tar kritik med jämnmod

Före detta statsministern Göran Persson besökte Jönköping igår. Han kommenterade då kritiken från sitt eget parti angående de dubbla lönerna han tagit emot det senaste året.

- Jag tar det med jämnmod. Det finns ett regelverk för hur det ska hanteras och det följer jag naturligtvis. Är det något som är fel ska det rättas till, men det tror jag inte. Jag har gjort som man ska göra sade Göran Persson.

Det var i den fullsatta Fjällstugan i Jönköping som Göran Persson igår för första gången kommenterade kritiken från hans eget parti angående de så kallade dubbla lönerna. Persson har tagit ut fullt avgångsvederlag på 120 000 kronor i månaden det senaste året, trots att han haft andra inkomster.

Göran Persson besökte Jönköping för att i ett offentligt samtal bland annat för att med församlingens pastor diskutera bra värderingar, vilket en del av hans partikamrater tycker att han saknar.

Så sent som för någon vecka sedan sade en socialdemokratisk riksdagsledamot att Göran Persson ger girigheten ett nytt ansikte och att det här kan svärta ner partiets rykte.

- Jag kan förstå kritiken, samtidigt tycker jag det är viktigt att även min version kommer ut. Det vore märkligt om det skulle gälla andra relger för mig än för andra. Jag måste följa de regler som finns och jag känner mig ganska trygg inför den granskningen. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".