Höglandspar åtalas för bedrägeri

Ett par på Höglandet åtalas nu för en lång rad fall av bedrägerier, narkotikabrott, stölder och olovlig körning. Paret har blland annat satt i system att tanka bensin utan att betala.
Den 36-åriga nässjökvinnan och hennes 54-årige sambo har sedan förra våren gjort sig skyldiga till ett 20-tal brott, som de nu åtalas för vid Eksjö tingsrätt. I sju fall handlar det om bedrägeri. Någon gång förra våren kom kvinnan över checkar som var utställda på ett nässjöföretag och den 9 maj förra året satte hon sprätt på sju av checkarna i butiker i runt om i Småland. Eftersom kvinnan skrev under med eget namn och legitimerade sig ordentligt trodde butikerna trodde att hon hade rätt att använda dem. Nässjökvinnan och hennes sambo satte också i system att smita från bensinnotorna när de åkte runt i bil på småländska höglandet och i vätterbygden. Paret åtalas också för stölder och snatterier. Båda två har också använt narkotika, bl a amfetamin, och kört bil utan körkort, någon gång med narkotika i kroppen.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".