100 tryckjobb hotas i Jönköping

Krisen för kvällstidningen Expressen kan göra att närmare 100 personer förlorar jobbet i Jönköping. Expressen har nämligen sagt upp avtalet med tryckeriet i Jönköping och hotar att flytta tryckningen om man inte får sänkta priser.
Förlusten för Bonnier-ägda Expressen väntas bli 200 miljoner kronor i år och stora nedskärningar planeras. Och jakten på sänkta kostnader har också nått tryckeriet i Jönköping. Det ägs av Bonniers tryckeribolag Bold Exprint och nu har Expressen sagt upp avtalet om tryckning. Bold Exprints vd Greger Kling säjer till Nyheterna att Expressen kräver sänkta priser för att stanna kvar som kund. Annars hotar man att flytta tryckningen från Jönköping. Visserligen trycks också andra tidningar i Jönköping, men det kan bli svårt att behålla lönsamheten om man tappar storkunden Expressen. Det innebär att jobben hotas för de närmare 100 grafikerna och tjänstemännen i tryckeriet på Österängen och där är oron stor i dag.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".