Förskola spräcker allians i Mullsjö

Mitt i budgetarbetet så spricker nu den styrande majoriteten i Mullsjö. Kristdemokraterna hoppar av och de andra partierna vägrar i sin tur att samarbeta med kristdemokraterna.

- Man känner sig sviken. Har man kommit överens om något får man stå för det. När vi tror att allt är klart får vi bakslag. Det är att svika säger Mullsjö Framtids Joakim Stenberg.

Nu visar det sig att mycket starka majoriteten med alliansen och Mullsjö Framtid har haft svårt att samarbeta med kd.

Enligt Joakim Stenberg har Kristdemokraterna ofta gjort en kovändning efter att majoriteten har tagit beslut.

- Det har varit väldigt svårt att presentera idéer och förslag, när man tror att man har fastställt allt i alliansen så har man plötsligt ett parti som gör kovändningar gång efter annan fortsätter Stenberg.

Mullsjö kommun sitter just nu i budgetberedning och läget är minst sagt trängt.

Den starka borgerliga alliansen, tillsammans med Mullsjö Framtid i kommunen med över 70% av mandaten, splittras allstå nu - mindre än ett år efter de tillsammans enades om att styra Mullsjö.

Droppen blev alltså frågan om kommunen ska bygga en förskola på området Ruders Hagar för 15 miljoner kornor eller inte.  En fråga folkpartisten Thore Thorstensson menar ramlade in i budgetarbetet i elfte timman och som vare sig han, centerpartiet, moderater eller Mullsjö Framtid kan gå med på.

- Vi måste ta ansvar för ekonomin och det anser vi inte att de gör. Det är ingen rim och reson i kraven de kommer med. Det går inte sgäer Thorstensson.

Kristdemokraterna är i sin tur förvånade över kritiken.

- Jag är lite förvånad över att den kritiken kommer. Nu när vi har haft en sådan fråga där vi har skilt oss ganska tydligt åt har vi kännt att vi inte haft så mycket förhandlingsutrymme säger kristdemokraternas Andreas Carlsson.

Pernilla Arvidsson
pernilla.arvidsson@sr.se