Byte av ordförande efter splittring i Mullsjö

Splittringen av alliansen i Mullsjö lär inte förändra politiken i kommunen. Det säger politiker från både majoritet och opposition.

Däremot får till exempel ordföranden i kommunfullmäktige lämna sin post.

Igår bestämde ju sig övriga allianspartier att fortsätta regera tillsammans med Mullsjö framtid utan kristdemokraterna. Orsaken uppges vara samarbetssvårigheter i allmänhet och olika åsikter om ett nybygge av en förskola i synnerhet.

Men trots att politiken kanske inte förändras så får splittringen följder. Bland annat så räknar kristdemokraternas ordförande i Mullsjö kommunfullmäktige, Lars Eriksson, med att lämna sin post.

Teoretiskt kan Lars Eriksson sitta kvar - om han skulle få förtroende från de andra partierna. Men det är inte troligt, säger han
– Och det skulle kännas konstigt att sitta kvar.

Men det är först på nästa fullmäktigemöte, som är i mitten av november, som han formellt kan avsäga sig posten. Så innan dess händer ingenting.

Men splittringen av alliansen och nya personer på vissa poster kommer inte att förändra politikernas huvudsakliga arbete i kommunen. Att sanera ekonomin. Det säger Joakim Stenberg från Mullsjö Framtid som samarbetar med alliansen:
– Vi som är kvar fortsätter att arbeta med det.

Enligt Lars Eriksson så kommer förmodligen inte Mullsjöborna märka av splittringen nåt nämnvärt, för kristdemokraternas uppfattning lär vara samma som alliansens i de flesta frågor även i fortsättningen. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista