Förskolebarn i Mullsjö hålls inne efter att björn setts i trakten

Många förskolebarn i Mullsjö har idag fått hålla sig inomhus av säkerhetsskäl. Anledningen är den björn som synts till i området kring Kronäng.
Både elever och barn på Kronängs, Solstrålens och Tallkottens förskolor har idag fått hålla sig inne- och på övriga förskolor i kommunen har barnen bara fått leka på gården.

- Vi fick veta det i morse och av säkerhetsskäl så har barnen fått vara inne, säger Kerstin Arvidsson, ansvarig för förskolorna i Mullsjö.

På tre av förskolorna i Mullsjö har barnen idag inte fått gå ut eftersom björnen har setts i närheten och efter rekommendation från Länsstyrelsen att iakkta försiktighet så beslutade alltså kommuen att barnen inte fick gå ut. På övriga förskolor i Mullsjö har barnen fått vara ute på gårdarna men att gå ut i skogen har varit uteslutet.

- Vi vill vara på den säkra sidan, säger Kerstin Arvidsson.

- Björn finns ju i halva vårt land, kan det inte vara en överdriven rädsla när den kommer till ovanliga områden?

- Får man de här rekommendationerna från Länsstyrelsen får man ta det på allvar, säger Kerstin Arvidsson

En av dom som sett björnen i Mullsjö är Malin Hallberg som i lördags eftermiddag var på väg hem med barnen när björnen helt plötsligt dök upp vid Trollehöjdskolan.

- Så hör vi något som prasslar till så springer det en stor björn mot skogen, säger hon.

Reporter Alexandra Peterson
alexandra.peterson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista