Jönköpings Östra Centrum skall utvecklas

Jönköpings kommun, många fastighetsägare, och handeln vill nu storsatsa för att utveckla östra centrum i Jönköping. Några av idéerna för att göra centrum mer attraktivt är tak över delar av Östra Storgatan och längre öppettider.

Det är en helhetslösning som behövs säger Josephine Nellerup som är samhällsbyggnadsstrateg på Jönköpings kommun

Bolaget Jönköpings City, som består av fastighetsägare i centrum, köpmannaföreningen och kommunen arbetar nu för att komma fram till hur östra centrum ska bli mer attraktivt och öka sin handel. Målet är att stärka stadskärnan och bli skandinavens mest attraktiva i sin storlek.  Det här handlar inte bara om affärerna utan även om till exempel om kultur, kommunikationer och utseende och växter. Tillsammans har kommunen och fastighetsägarna satsat 800 000 för att utreda det här.

Bland dom mer konkreta idéerna märks idag saker som är till för just en ökad tillväxt. Till exempel finns det starka önskemål bland en del fastighetsägare runt Östra Storgatan att bygga någon form av tak över gatan, något som kommunen inte tagit ställning till ännu säger Josephine Nellerup.

Ett annat önskemål som Jönköpings City har är att förlänga öppettiderna, något som kan bli besvärligt för mindre handlare, medger Markus Sjärnklint som är ledare för Jönköpings City.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista