HV vann kraftmätning mot Modo

I ishockeyns elitserie vann HV71 igår över Modo i en match som spelades borta, i Örnsköldsvik. HV vann med 4-3.

Mästarlaget Modo hade ett mycket bra hemmafacit förra säsongen i då nya Swedbank Arena. Men HV 71 vann båda seriematcherna där, 4-3 och 4-1, och dessutom en av matcherna i semifinalserien, som Modo till slut lyckades avgöra i sjunde matchen.

Igår kom Jönköpingslaget till Örnsköldsvik i strålande form och som serieledare - och reste hem på samma sätt.

Det blev en ordentlig kraftmätning, som Modo mycket väl kunde vunnit, men där HV-målvakten Stefan Liv klev fram som matchvinnare. Liv gjorde en rad fenomenala räddningar och hemmapubliken lär inte i första taget glömma den han gjorde tidigt i tredje perioden.

Modos forward Fredrik Warg spelade i sidled framför HV-målet till den framstörtande backen Tommy Wargh, som hade öppet mål och drog till direkt. Men på något sätt lyckades Liv hinna med i en sidledsförflyttning och rädda.

HV såg att ha kopplat greppet om matchen efter en mycket bra första period och 3-1-ledning. Men Modo jobbade sig in i matchen på ett mycket starkt sätt, hade 12-3 i skott i mittperioden och gick upp till 3-3.

Per Ledin tog HV 71 ur den bryggan, 27 sekunder från andra paus, när han tryckte in 3-4 i powerplay. Ett uppoffrande försvarsspel och Stefan Liv gjorde sedan att Modo inte lyckades kvittera i sista, trots en hel del chanser.