Rekordbeslag av sprit bara början

Tullens rekordstora beslag av 1000-tals liter svartsprit hos en transportfirma i Nässjö är bara en liten del av en mycket omfattande försäljning. Det säger polisens utredare Peter Hultgren.
Det var strax före jul som tullen slog till mot en transportfirma i Nässjö. Tullen slog till när en chaufför från växjö varit inne med sin lastbil i transportfirmans lager. I lasbilen hittades 400 liter 96-procentig sprit och i lagret fanns ytterliggare 800 liter sprit av samme sort, 1000 liter burköl, 125 liter vin och 120 liter flasksprit. En man i 60-års åldern som arbetar på transportfirman greps tillsammans med chauffören som erkännt att han köpt spriten som fanns i lastbilen hos transportföretaget. Även 60-åringen har gjort vissa medgivanden och båda är misstänkta för brott mot alkohollagen. Ett brott som kan ge upp till fyra års fängelse. Enligt Peter Hultgren så har försäljningen från transportfirmans lokaler varit mycket omfattande. Förrutom att det sålts öl till privatpersoner så ska transportfirman också ha aggerat som grossist och sålt stora mängder olaglig sprit som sen fraktats iväg för försäljning. Under dagen har Nyheterna varit i kontakt med ägaren till transportfirman i Nässjö som säger sig ha varit helt ovetande om spritförsäljningen. Enligt Peter Hultgren som är utredningsledare så är tullens beslag i Nässjö det största som nånsin gjorts på höglandet.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".