Man åtalas för att ha våldtagit pojke

Nu har ytterligare en man i Värnamotrakten åtalats för att ha våldtagit en minderårig pojke som lider av en form av hjärnskada. Mannen misstänks för att ha tvingat till sig sex med en pojke i tioårsåldern.
Mannen som nu åtalas vid Värnamo Tingsrätt misstänks ha tvingat en pojke i tioårsåldern till oralt samlag i mannens lägenhet som ligger i ett litet samhälle utanför värnamo. Samma samhälle som en annan man bor i och som nyligen åtalades för att ha våldtagit två unga pojkar. Men åkalagare Anders Nyström säger till Nyheterna att det inte finns något ytterliggare samband mellan våldtäckterna. Den man som nu åtalats misstänks att genom våld och hot om våld ha utnyttjat pojken sexuellt. Pojken har en slags hjärnskada, eller en psykisk störning som det står i stämningsansökan. Den man som tidigare åtalats och som även genomgått en rättegång men ännu inte fått sin dom- misstänks också han ha utnyttjat en psykiskt störd underårig pojke under hot om våld under en tid på över fyra år. Den mannen misstänks också ha utnyttjat ytterligare en pojke och han har även tidigare avtjänat fängelsestraff för sexbrott. Åklagare Anders Nyström vill inte säga mycket om den man som nu åtalats eftersom ärendet ska upp i domstolen nästa vecka.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista