Stora besparingar väntar på Brinell

Oron växer nu på Brinellgymnaiet i Nässjö. Rektorn menar att så mycket som 46 lärartjänster kan vara hotade. Barn- och utbildningsnämnden förnekar det, men medger att besparingar behövs.

46 lärartjänster på Brinellgymnasiet i Nässjö hotas till nästa höst. Det menar åtminstone gymnasiechefen som räknat på besparingsförslagen som barn- och utbildningsnämnden lämnat ifrån sig.

Men nämnden kommer med ett annat bud. Och under tiden växer oron för besparingarna på Brinellgymnasiet.

- Det klart man känner en oro att det kan försämra för skolan, säger Albin Davidsson, elevrådets ordförande. Det är inte bra om det blir större klasser, fortsätter han.

- Det klart att jag också känner oro för att behöva dra ner, säger en av rektorerna, Annika Ahlbrant.

Barn- och utbildningsnämnden måste spara pengar för att få hela budgeten att gå ihop. När gymnasiechef Jan Andersson räknat på det så har han kommit fram till att det handlar om besparingar på 46 lärartjänster. ’

- En sådan nedskärning kan jag inte ta ansvar för, säger han till nyheterna.

Men barn och utbildningsnämndens ordförande, socialdemokraten Leif Ternstedt tillbakavisar en så stor besparing. Men någon exakt sparsumma kan han inte ge.

- Det handlar om kanske ett par miljoner, säger Ternstedt. Jag får inte ihop att det skulle handla om 46 tjänster, fortsätter han.

Anna Eriksson

anna.eriksson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista