Seriekrock stängde E4

Tolv bilar krockade på E4:an sedan en minibuss sladdat och vält vid Råslätt vid niotiden. Sex personer fördes till sjukhus, men ingen skadades allvarligt.
I minibussen, som var tyskregistrerad, färdades två vuxna och fyra barn. Bussen fick sladd i det hala väglaget, körde in i mitträcket och blev liggande på sidan tvärs över vägbanan i höjd med Råslätt. - När vi kom fram stod vi och såg på när ytterligare elva bilar, i både norr- och södergående riktning, körde in i varandra, säger brandmästare Jan Callas till Nyheterna. Olyckorna utlöste ett trafikkaos, E4:an var avstängd i drygt en halvtimma under bärgningsarbetet och det skapade långa köer. Enligt polisen hade inte den tyskregistrerade minibussen dubbdäck. - Eftersom det var en utländsk bil som vistades tillfälligt i Sverige behöver den enligt lagen inte ens ha odubbade vinterdäck, men sunda förnuftet säger ju att man i det här väglaget ska ha så bra däck som möjligt, säger Bo Gunnarsson, vakthavande befäl vid Jönköpingspolisen till TT. Totalt fick sex personer föras till länssjukhuset, men ingen skadades allvarligt. - Min uppmaning till bilisterna som färdas i länet är att de ska vara mycket, mycket försiktiga idag, säger brandmästare Jan Callas. - Varken dubbar eller andra typer av vinterdäck hjälper idag, det enda som hjälper är att sänka farten rejält, säger Callas till Nyheterna.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista