Dystert år för Jönköping flygplats

2002 har varit ett av de värsta åren någonsin för Jönköping Flygplats. Passagerarstatistiken ser dyster ut, enligt de första preliminära beräkningarna kan flygplatsen ha tappat uppemot tjugo procent av passagerarna.
- Det har varit svettigt att vara chef för flygplatsen under 2002, säger Lennart Kågström som basar för alla de anställda. Under 2002 har SAS slutat flyga på Jönköping, linjen till Riga lades ned och oron efter terrordåden i världen har fått flygpassagerarna att antingen stanna hemma eller välja andra sätt att resa. Rikti gt dåligt går det för Skyways, som tog över linjen till Köpenhamn efter SAS. Där har drygt trettio procent av resenärerna försvunnit. Riktigt dåligt går det för Skyways linje till Köpenhamn. Där har drygt 30 procent av resenärerna försvunnit. - Det behövs ytterligare en avgång från Jönköping till Köpenhamn och lägre biljettpriser för att locka tillbaka resenärerna, tror Lennart Kågström.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista