Hovrätten trodde på flickans berättelse

Hovrätten ändrar nu tingrättens friande dom och dömer en 47-årig man från Kronobergs län för att ha förgripit sig sexuellt på en tolvårig flicka från Tranås.

Det var förra våren i samband med ett släktbesök hos flickan i Tranås som en ingift morbror enligt flickan ska ha ha smekt henne och tvingat henne att smeka honom.

Men tingsrätten menade att berättelsen i och för sig var trovärdig, men att flickan hade kunnat drömma det hela. Tingsrätten la också vikt vid att flickans moster, trots att hon var gift med den åtalade mannen, menade att flickan hade en jobbig familjesituation och att berättelsen var ett rop på hjälp. Och mannen friades alltså.

Men en enhällig hovrätt tycker att flickan är mycket trovärdig i sin detaljerade berättelse och menar att det är uteslutet att det skulle handla om en dröm.

Och den 47-årige mannen från Kronobergs län döms till tre månaders fängelse för sexuellt övergrepp mot barn och ska också betala 25 000 kronor i skadestånd till den nu 13-åriga flickan i Tranås.