Arriva fortsätter i Jönköping - blir 25 miljoner billigare

Bussföretaget Arriva får förnyat förtroende och kommer fortsätta köra tätortsbussarna i Jönköping minst åtta år framöver för länstrafiken. Och det nya budet från Arriva innebär en besparing på 25 miljoner årligen för länstrafiken.

- De hade det lägsta anbudet, dessutom hade de goda ambitioner när det gälldre miljö och kvalitét, säger Esse Pettersson (fp), länstrafikens styrelseordförande.

Med ett bud som ligger 25 miljoner lägre än dagens kostnad per år, så vinner Arriva upphandlingen om att få köra bussarna i Jönköping. Sex olika anbud hade kommit in.  Nu blir det Arriva i åtta år framöver, med möjligehet till ytterligare två års förlängning.

Esse Pettersson utgår från att det låga anbudet inte kommer att gå ut över busstrafiken.

Under närmsta tiden kommer Arriva köpa in 36 nya bussar, och nio av dom är biogasbussar. Alla bussarna kommer ha alkolås och övervakningskameror.

Under dom åren som Arriva nu haft hand om busstrafiken har det inte varit helt konfliktfritt. Klagomålen har varit flera från chaufförerna, bland annat har arbetsmiljöverket krävt bättre arbetsmiljö och bättre relationer mellan anställda och chefer, men det här är inget som bekymrar länstrafikens styrelse.

- De har skött sina åtaganden i enlighet med kraven från Länstrafiken, säger Esse Pettersson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista