Arriva erbjuder Swebus personal jobb

Under dagen har bussföretaget Arriva träffat företrädare för Swebus för att diskutera framtiden för Swebus personal i Jönköping.

Som vi berättat tidigare så kommer Swebus lägga ner sin verksamhet till följd av att Arriva vann upphandlingen av busstrafiken i Jönköping.

Arriva vann överlägset den budgivning som länstrafiken ordnat för att sälja ut tätortstrafiken i Jönköping.

På Arriva pekar man på en del förbättringar i företaget som gjort att de kunde pressa priset så pass mycket, bland annat har man nu en egen verkstad.

Idag togs också de första kontakterna mellan Arriva och Swebus kring hur framtiden ska se ut för de nittio busschaufförer som nu blir arbetslösa, när Swebus lägger ner.

Och Arriva lär behöva mer personal nu när turerna blir fler. Men en del av chaufförerna har ingen lust att jobba för Arriva. Företaget har dåligt rykte bland transportpersonalen i kommunen, främst för att relationen mellan anställda o chefer ha varit dåliga, något som även Arbetsmiljöverket tidigare fastslagit.

Marcus Carlehed

marcus.carlehed@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".