16-årige Kristian tvingas ha livvakt

Sextonårige Kristian Kabelacs från Huskvarna, som blev mobbad för sin sexuella läggning i skolan, tvingas nu ha livvakt när han går på stan. Nya hot har nämligen riktats mot honom.

-Han är med mig överallt, när jag fikar, går på stan eller festar.
-Det behövs, för homo-, bi- och transsexuella lever inte så säkert i dagens samhälle som nog många tror, säger Kristian.

Kristian Kabelacs mobbades under sin tid i skolan för sin sexuella läggning. Bland annat ska han ha tvingats ner till marken och fått en kniv upptryckt mot halsen.

Kristian anmälde senare händelserna. Och efter många juridiska vänder nåddes tidigare i höst en förlikning med Jönköpings kommun och Kristian fick 30.000 kronor. Och nu hjälper Kristian många andra elever som hamnar i samma situation som han en gång var i.
-Jag föreläser och jag och en kompis har börjat som ombudsmän kan man säga, och letar efter elever som blir trakasserade och hjälper dem, säger Kristian.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".