Djurskyddet kräver kommunalt bidrag

Den ideella djurskyddsföreningen Djurskyddet i Eksjö, kräver nu betalt av kommunerna i länet för att man tar hand om alla katter och hundar som kommuninvånarna slänger ut. Djurskyddet har för första gången skickat ut ett brev med krav på bidrag till åtta kommuner.

- Jag hoppas att de tar sitt ansvar. I år har det varit ett hemskt år för det har kommit in så väldigt mycket katter, säger Kristina Green, ordförande för Djurskyddet i Eksjö.

- Vi hjälper ju kommunerna med detta. Då kan ju de hjälpa oss. Det är bara Eksjö vi får pengar ifrån och det tycker jag är jättedåligt.

Djurskyddet i Eksjö tar tillsammans med Djurens vänner i Tenhult och Nässjö hand om de katter och hundar, som länsborna bestämmer sig för att slänga ut.

Djurhemmen på Höglandet har alltid fullt och det mesta av omhändertaganden, lokaler och underhåll av djuren betalar frivilligföreningarna själva, ibland med stöd av privatpersoner.

Men i takt med att allt fler djur har strömmat in under hösten, så har pengarna tagit slut. Därför begär Djurskyddet i Eksjö pengar av kommuner runt om i länet eftersom man tar in alla herrelösa katter. Djur som kommunen annars skulle få ta hand om, menar föreningen.

Anna Eriksson

anna.eriksson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".