Lågprisflyg till Jönköping

Lågprisflyg ska rädda Jönköpings flygplats. Det hoppas i alla fall Jönköpings kommun som nu aktivt letar nya flygbolag som vill etablera sig på Axamo.
Idag svarar lågprsbolagen för runt 10% av flygmarknaden, men trots att branschen varit minst sagt turbulent den senaste tiden så räknar man med en uppgång och det är de passagerarna som Jönköpings flygplats hoppas på. Enligt Hans Wallin, som arbetar med flygfrågor åt kommunen, var man ytterst nära att få Ryan Air när det irländska bolaget skulle etablera sig i Sverige, men i sista stund valde man ändå Västerås. Nu jagar kommunen vidare efter andra lågprisbolag. För Jönköpinsg flygplats handlar det om att överleva. Med minskande passagerarsiffror så är läget illa. Dan Lundwall, marknadsdirektör på Luftfratsverket säger att Jönköping är en av dom flygplatser som ligger illa till idag.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".