Dubbelt upp av Finnveden Nu

Den lokala gratistidningen Finnveden Nu, som delas ut till alla hushåll i kommunerna Gislaved, Gnosjö, Värnamo och Vaggeryd blir en tvådagarstidning istället för som idag, då tidningen kommer ut en dag i veckan.

– Finnveden Nu har utvecklats och blivit tjockare under de fyra år den har funnits och nu blir den en ännu attraktivare produkt för annonsörerna. Det säger Anna Bansell som är vd för Lokalmedia Nu, som har ett flertal lokala gratistidningar, där Finnveden Nu ingår.

Många vill annonsera
Ja, det går bra för Finnveden Nu och fler vill annonsera i tidningen. Därför vill man ge ut tidningen två dagar i veckan istället för en dag i veckan som man gör idag.

Att man väljer att ge ut den på onsdagar och fredagar är ett medvetet val, Det är nämligen just de dagarna, som lokaltidningen Värnamo Nyheter inte kommer ut. Och på så sätt behöver man i alla fall inte slåss om annonsörerna på samma dagar.

Fler tidningar lär följa efter
Finnveden Nu ingår i gruppen Lokalmedia Nu, som också ger ut gratistidningarna Jönköping Nu, Höglandet Nu och Borås Nu. De är idag endagarstidningar, men man räknar med att de också, precis som Finnveden Nu, kommer att bli flerdagarstidningar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".