Det blir en skrotbilsinsamling

Nu är det klart att det blir en skrotbilsinsamling i Jönköpings län. Alla utom tre kommuner tänker vara med på att samla in gamla bilar som står och skräpar runt om i kommunerna.
Bakom skrotbilsinsamlingen står stiftelsen Håll Sverige rent, en stiftelse som redan genomfört liknande kampanjer i flera län, bland annat i Skåne och Västra Götaland. Detaljerna för hur det kommer gå till här i länet är inte klara, men kommer diskuteras på ett möte i Hok den 8 oktober. Men klart är att länsborna med ett enkelt telefonsamtal ska kunna få sina gamla skrotbilar borttransporterade utan att det kostar något. Kommunerna betalar tio procent på varje skrotbil, resten täcks av pengar från den statliga bilskrotningsfonden. Går allt enligt planerna kan kampanjen komma igång redan vid årsskiftet. Tio av länets 13 kommuner har jittills sagt ja, det är bara Habo, Mullsjö och Jönköping som inte bestämt sig ännu.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".