Krafttag mot bråk i Eksjö

Igår kväll, onsdags, ordnade SAMBUF, Ekjsö kommuns samarbetsorgan för barn och ungdomsfrågor, ett föräldramöte i simhallen, där 200 föräldrar samlades för att diskutera de senaste tidens händelser med ungdomsfyllan och bråken i Eksjö.

Lasse Häll, närpolis i Eksjö, tro att mötet har stor påverkan.

- Vårt medel är att informera föräldrarna vad de kan göra och hur betydelsefulla de är.

Det var stort engagemang bland föräldrarna, som igår samlades i Eksjö sinhall för att diskutera de senaste tidens fylla och bråk bland ungdomar i Eksjö.

Diskussionens vågor gick höga och bland allt annat så efterlyste man fler vuxna som nattvandrade, vilket också många föräldrar anmälde sig till efter mötet.

SAMBUF, Eksjö kommuns samarbetsorgan för barn och ungdomsfrågor, kunde också meddela de 200 föräldrar som samlats, att två fältassistenter kommer att anställas nästa år och även om många tyckte, att det var bra, så var alla överens om, att det är långt ifrån tillräckligt. Det viktigaste är ändå, att det behövs ett större ansvar från föräldrarna, vilket många tycks vara beredda att ta.

Kjell Ahlkvist
kjell.ahlkvist@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".