Sex år för våldtäkter på unga pojkar

Det blev sex års fängelse för den 52-årige man som gjort sej skyldig till bland annat grova våldtäkter och grovt sexuellt utnyttjande av två tonårspojkar.
Det är skrämmande detaljer som avslöjas i domen. De båda offren, en 15-årig psykiskt störd pojke och en 19-åring, har enligt tingsrätten utsatts för mycket allvarliga övergrepp. Det handlar om mer än 20 grova våldtäkter, grovt sexuellt utnyttjande, misshandel, olaga hot och olaga frihetsberövande. Allt det här har satt mycket djupa spår hos offren. 19-åringen berättade inför rätten att han anser att han fått hela sitt liv förstört och att han haft självmordstankar. För tio år sedan dömdes 52-åringen för liknande sexbrott i Jönköping till två och ett halvt års fängelse. Domen i dag löd på sex år. Dessutom ska mannen betala en kvarts miljon i skadestånd till var och en av pojkarna. Tingsrätten motiverar straffet bland annat med att övergreppen riktats mot unga pojkar som haft svårt att värja sej.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".