Kroppsvisitering för att rentvå eleverna

Man ville rentvå eleverna. det var därför personal på Bäckaskolan krpoppsvisiterade 50 elever i Gnosjö som anklagades för stöld på ett företag där en klass lussade. Det säger Bo Lindahl, kristdemokratisk ordförande i skolstyrelsen i Gnosjö.
Enligt polisen som Nyheterna talat med, så är det ett märkligt agerande från skolan eftersom det är olagligt med kroppsvisitering och genomsökande av väskor. Det var på lucia som en skolklass från Bäckaskolan i Gnosjö lussade på ett företag. En plånbok försvann och eleverna misstänktes för stölden. Enligt en anonym elev som Nyheterna talat med blev alla elever enskilt tagna till ett rum där rektor och lärare sökte igenom deras kläder och väskor. Det finns fortfarande föräldrar som är mycket upprörda över att de inte kontaktades innan eleverna genomsöktes, och nu ska man ta itu med det och ha ett möte om det inträffade, säger Bo Lindahl.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".