Expressen säger upp personal

204 jobb försvinner på tidningen Expressen de närmaste åren vilket innebär besparingar på 230 miljoner kronor. Fem av jobben finns i Jönköping. Trots personalminskningen blir dock en miniredaktion kvar i Jönköping.
Enligt den information som lämnades till facken vid 12-tiden har tidningsledningen inte för avsikt att erbjuda de anställda avgångsvederlag utöver de ersättningar som finns i lagar och avtal. Klas-Göran Niklasson på Expressens Jönköpingsredaktion säger till Nyheterna att det är främst administrativa tjänster som försvinner, men en liten redaktion kommer trots allt att bli kvar i Jönköping. Ännu är det inte klart vad som kommer att hända med tryckningen av Expressen i Jönköping. Tidningen har sagt upp avtalet med tryckeribolaget Bold Exprint och företagets vd, Greger Kling, säger till Nyheterna att ett besked väntas under oktober. Totalt arbetar ett hundratal personer i Expressenhuset i Jönköping; runt 20 för Expressen, ett 80-tal för Bold Exprint, som också är ett Bonnierägt företag.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista