Ingen ökad flygtrafik i Hagshult

Det blir ingen ökning av bullrande flygtrafik på det militära Hagshultsfältet mellan Värnamo och Klevshult. Vid ett informationsmöte i Hagshult igår kväll dementerades de uppgifterna av Flygvapnet.
En jakt-Viggen visade också upp sig på flygbasen och det var första gången i år som ett militärt plan landade på Hagshultsfältet, som efter alla försvarsbantningar nu är en av bara fyra övningsflygbaser i hela landet. Men det blir inte så många landningar i fortsättningen heller. För vid det informationsmöte som följde på flyguppvisningen så dementerade chefen för flygflottiljen F 17, Lars Johansson, ryktena om en fördubbling av flygtrafiken och därmed ökat buller. Något som oroat både ortsbefolkningen och kommunledningarna i Värnamo och Vaggeryd. Men vid mötet visade det sej ändå att det finns bullerproblem. De fallskärmshoppare som hyr in sig på fältet använder nämligen ett väldigt bullrande plan för att ta sej upp i luften. Nu har grannarna i byarna runt Hagshults flygplats tröttnat och ser helst att flygvapnet säjer upp avtalet.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".