Redan strul med nya beställningscentralen

Den nya beställningscentralen för färdtjänst och sjukresor har redan börjat krångla trots att bara fem av länets totalt 13 kommuner är inkopplade.
I fredags togs Jönköpings kommun med i det nya systemet. Kommun och landsting har lagt ut ansvaret för sjuk- och färdtjänstresor på Länstrafiken. Länstrafiken har i sin tur låtit BK tåg sköta uppdraget. BK tåg har sedan startat ett dotterbolag som kallas beställningscentralen. I somras slutade det hela med ett totalt fiasko och nu håller man alltså på att göra en nystart. Sedan tidigare är Habo, Mullsjö, Eksjö och Aneby med i det nya systemet och i fredags var det dags att ta med länets största kommun Jönköping. Men detta har inneburit stora problem, många upprörda personer har redan hört av sig och sagt att de får vänta i telefonkö i upp till en kvart och när bilarna väl ska komma är de försenade. Även taxichauffören Hans Harrysson från Gränna säger till nyheterna att han är kritisk till den nya beställningscentralen. Jan Peter Pettersson är planeringschef på länstrafiken och han håller med om att det har varit en hel del problem, men han tror att systemet kommer fungera framöver.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".