Regeringen vill bygga ut 31:an

Ombyggnaden av riksväg 31 mellan Öggestorp och Jönköping är ett av de vägprojekt som regeringen vill satsa på. Det är en smal väg som är hårt trafikerad, och Jan Nyman, projektledare på Vägverket, är glad att ombyggnaden kanske äntligen blir av.
Jan Nyman är lite förvånad över beskedet att 31:an finns med i regeringens förslag. Han har jobbat med projektet i tio år nu. I november 1992 invigdes den nya 31:an mellan Nässjö och Öggestorp. En bred rak väg fick då ersätta då den gamla krokiga. Men mellan Öggestorp och Jönköping fick den gamla vägen duga ännu ett tag. Nu har det gått nio år sedan invigningen och det verkar alltså som om den hårt trafikerade vägen nu till slut får en ny sträckning, norr om Tenhult. Tillstånden för vägen och dess sträckning är klara, under våren ska en stor arkeologisk utgrävning avslutas, och till hösten tror Jan Nyman att bygget kan starta, så att den kan vara klar om några år.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".