Skillingarydsbon förnekar att han smugglat

Den 37-åriga Skillingarydsbo, som idag åtalades för en av de största smuggelfallen i svensk historia, hävdar att han inte har tjänat några pengar på smugglingen.
Åklagaren och mannens försvarsadvokat Conny Rydberg är oense om vad mannen egentligen har erkänt. Under två års tid har 37-åringen tillsammans med en barndomskamrat från Värmland hanterat sprit värd över 90 miljoner kronor. Spriten har kommit i lastbilar från östeuropa för att sedan tappas upp på dunkar i en lagerlokal i Skillingaryd. Conny Rydberg säger till Nyheterna att mannen deltagit i lagerhanteringen av spriten men att han inte ingick i organisationen bakom smugglingen och därmed inte heller har tjänat några stora pengar. Han anser också att det måste betraktas som en förmildrande omständighet att Skillingsrydsbon har lämnat värdefulla uppgifter om smugglingen till polisen. Åklagaren Ulf Forsberg säger till Nyheterna att han kommer att yrka på fängelsestraff upp mot 6 år för de båda männen. De ska också betala miojontals kronor i uteblivna skatter och tullavgifter.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".