Äldre psyksjuk man lurad på pengar

En så kallad "god man" har polisanmält ett fall av misstänkt bedrägeri mot en äldre man i Tranås. Enligt anmälan har den äldre mannen lurats på närmare en kvarts miljon kronor.
En god man är en som hjälper en person som inte kan hantera sin ekonomi på egen hand. Och det var när den gode mannen nyligen skulle hjälpa den 82-årige mannen i Tranås som han upptäckte att dennes bankkonton systematiskt länsats under de senaste månaderna. Från ett bankkonto har 190.000 kronor tagits ut i omgångar under hösten. Från ett fondkonto har 33.000 kronor försvunnit. Och från ett bensinkonto som 82-åringen hade har någon tankat bensin för 10.000 kronor. Totalt har närmare 250.000 kronor försvunnit. Anledningen till att 82-åringen har en god man är att han är psykiskt handikappad. Polisen ska nu utreda det anmälda bedrägerifallet.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".