Knarket ökar på Höglandet

Det blir mer och mer droger på Höglandet igen. Efter ett par lugna år, så har nu polisen svårt att få stopp på tillgången.

- Det ser inte alls bra ut. Vi gjorde punktinsatser i Tranås för ett tag sedan och det var ett nedslående resultat, säger kriminalinspektör Ola Svensson på Höglandspolisen.

För ett par år sedan var drogproblemen tunga runt om på Höglandet, men sedan planade det ut lite och tillgången minskade.

Men nu är utvecklingen tillbaka på ruta ett och droger som hasch och amfetamin ökar igen, något som kriminalinspektör Ola Svensson på Höglandspolisen upplever vara svårare och svårare att stoppa, för polisen har för mycket andra brott att ta tag i.

- Tyvärr har vi haft för många andra brott att syssla med, säger han.

Och medan polisen har svårt att få stopp på flödet, så kryper åldrarna allt mera neråt på dem som börjar.

- Vi har tagit personer, som är 14-15 år. Det kanske har blivit mer accepterat bland yngre att prova på droger. Dessutom har internet kanske hjälpt till. Det är lättare att få tag i droger idag, säger Ola Svensson.

Anna Eriksson
anna.eriksson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".