Bedrägeri med bilkrockar allt vanligare

Det har blivit vanligare att folk arrangerar bil-krockar för att sedan få ut pengar på försäkring. Det här märks nu hos flera försäkringsbolag.
Länsförsäkringar i Jönköping har nyligen vunnit en tvist om försäkringsbedrägeri i Jönköpings tingsrätt. Mats Vilhelmson på Länsförsäkringar berättar att fallet handlade om en krock i en rondell i Jönköping - men senare visade det sig att det inte var nån krock - utan ett bedrägeri. Dom båda männen som dömdes för bedrägeriet ska nu betala försäkringsbolagets rättegångskostnader på närmare 18 000 kronor. Det var i oktober 1999 som männen försökte få ut försäkringspengar genom att säga att de hade krockat med varandras bilar i rondellen vid Ryhovs sjukhus i Jönköping. Men på försäkringsbolaget blev man misstänksam då skadorna som hade uppstått vid olyckan inte var sådana som dom borde vara, skadorna på bilarna hade var förmodligen gamla. Därför vägrade länsförsäkringar att betala ut några pengar till de båda männen. Med hjälp av Väg- och transportforskningsinstitutet VTI gjorde man en utredning och även VTI ansåg att skadorna inte kunde ha uppkommit vid rondellkrocken som männen påstod. Och nu har även tingsrätten i sin dom gjort samma bedömmning:
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".