Mindre buller lovas

Fallskärmshopparna på Hagshults flygfält utanför Värnamo lovar att försöka bullra mindre. Grannar i byarna runt fältet hävdar att dom störs av det flygplan som används vid uppstigningarna.
Dessutom har klubben fått kritik för att man flugit mer i sommar än tillåtet. Per Nilsson som är ordförande i Smålands Fallskärmsklubb säger att klubben flugit två kvällar extra i sommar av olika anledningar, mer är det inte. Vid ett möte i somras lovade Fallskärmsklubben grannarna att undersöka om man kan utrusta det tvåmotoriga planet med någon form av bullerdämpning, en annan möjlighet är att helt enkelt byta till ett tystare flygplan. Dessutom kom man överens om att flyga på ett annorlunda sätt för att störa mindre. Nu ska grannarna och dessutom Värnamo kommuns miljökontor kallas till ett nytt möte. -Vi gör var vi kan, lovar Per Nilsson.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista