18-åring störtade tio meter från balkong

En 18-årig man hoppade tio meter handlöst rakt ned i en ravin i Aneby sent på fredagskvällen. Han vårdades på lördag eftermiddag på Höglandssjukhuset i Eksjö för livshotande skador, bland annat i huvudet. Samtidigt öppnade fritidsgården i Aneby upp med kommunens krisgrupp i beredskap, dit flera vänner sökte sig under lördagen.

Enligt polisen var upprinnelsen en inflyttningsfest i en lägenhet i Aneby med en större grupp unga i tonårsåldern. En fest som spårade ur när 18-åringen började bråka.

Polis kallades till platsen vid 23-tiden. Väl där skulle polisen lugna ned mannen och avvisa honom från lägenheten, men istället fick polisen och många ungdomar bevittna hur mannen hoppade från balkongräcket med huvudet före rakt ned i ravinen.

Fallet från balkongen bedömer polisen som nästan tio meter högt.

Mannen var mycket allvarligt skadad och upplivningsförsök gjordes på plats, vilket räddade livet på honom. Han fördes till Höglandssjukhuset i Eksjö. Han fick bland annat svåra skallskador, och läget för honom var livshotande fortfarande på lördag eftermiddag.

Efter bråket i lägenheten finns minst två polisanmälningar, en om misshandel och en om skadegörelse som den skadade mannen är misstänkt för.

Fritidsgården i Aneby håller öppet i dag lördag från klockan tio för fika och samtal med anledning av olyckan under fredagskvällen och även krisgruppen i Aneby har kallats in.

Alexandra Peterson
alexandra.peterson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".