Höjd hyra drabbar gamla hårt

Om hyran fördubblas på sjukhemmet Kärrsgården i Habo så kommer det bli mycket kännbart för dom gamla och deras anhöriga. Det görs ju en omfattande renovering av rummen på sjukhemmet, som gör att hyran ska höjas.
11 miljoner investerar Habo kommun för att bland annat fräscha upp och bygga ut rummen på sjukhemmet Kärrsgården. Varje boende ska få egen toalett med en stor dusch. Något som gör att den hyra dom betalar idag på 1350 kronor ska höjas rejält. Den kanske till och med fördubblas. Den tekniske chefen i Habo, Olof Frankner, säger till Nyheterna att hyran är så låg idag så även om den höjs dubbelt upp, så blir den i nivå med andra kommuners hyror för att bo på sjukhem. Men många anhöriga tycker att det blir för dyrt. - Det tycker jag inte är befogat. Det är klart att man har en sparad slant men jag tycker inte att jag ska behöva lägga dom pengarna på det här, säger en av dom anhöriga, som har sin man på sjukhemmet Och personalen har blandade känslor, även om det förbättrar arbetet för dom när rummen får egna duschar så kan dom se hur det blir sårbart för dom gamla och deras anhöriga, säger Carina Arvidsson och Carina Malmström, som jobbar på Kärrsgården, till Nyheterna.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".