Gudrun Schyman avgår -länspolitiker får nyckelroll

Gudrun Schyman meddelade idag söndag att hon avgår som patriledare. Marianne Ericsson, som är ombudsman för vänsterpartiet i Jönköpings län, får nu en nyckelroll när det gäller att ta fram en vice ordförande som tillfälligt ska leda Vänsterpartiet fram till kongressen om ett år.
Marianne Ericsson vill dock i nuläget inte spekulera om vem som kan komma att bli partiledare efter Gudrun Schyman. Vänsterpartiets ledare Gudrun Schyman meddelade vid en presskonferens på söndagmorgonen att hon avgår som partiledare efter den skatteaffär som avslöjades under veckan. Schyman berättade att hon ändå hade tänkt avgå vid kongressen i februari nästa år, men att hon väljer att hoppa av nu eftersom det politiska arbetet helt blockerades av debatten kring hennes deklarationer. Schyman sa också att det aldrig varit hennes avsikt att fuska, men att hon begått misstag och gjort fel. Vice ordföranden, som ska utses i början av februari, ska leda partiet till nästa kongress.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".