Hoppas på kommunalrådets stöd

Samtliga politiska ungdomsförbund i Vetlanda och på Småländska höglandet har vädjat till Vetlanda kommunalråd Göran Lindell att nu agera mot Migrationsverkets beslut att avvisa familjen al Hindi, eftersom namninsamlingar och manifestation inte har hjälpt.

Anton Dackeberg representerar Vetlandas socialdemokratiska ungdomsförbund och hoppas på kommunalrådets stöd:

SSU får medhåll av Nicklas Petterson som är ordförande i Höglandets moderata ungdomsförbund.

Men frågan är nu om Vetlandas och Höglandets politiska ungdomsförbund kommer att lyckas med att få Vetlandas kommunalråd Göran Lindell att agera mot Migrationsverkets beslut att avvisa familjen al Hindi i Vetlanda.

Familjen ska avvisas till Syrien, där mamman har medborgarskap. Men barnen är palestinska medborgare och i Syrien har palestinier inte samma rättigheter som andra. Pappan är spårlöst borta sedan lång tid och familjen befarar att han är dödad.

Ungdomsförbunden och många Vetlandabor är starkt engagerade i att försöka få familjen att stanna i Vetlanda, inte minst eftersom barnen funnit sig väl till pass med skola och livssituation.

Men migrationsverket har sagt sitt och den tidigare demonstrationen i höstas där 500 Vetlandabor deltog har inte hjälpt. 

Kommunalrådet Göran Lindell säger nu att han inte heller kan, eller ska påverka beslutet.

Men sjuttonåriga Rafha al Hindi som ska avvisas med sin mamma och storebror hoppas ändå på kommunalrådet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".