Internetmiss gav räkning på 128.000 kronor

Familjen Danielsson i Ryd utanför Jönköping har hamnat i en mardrömssituation. En utländsk operatör har tagit över familjens internetanslutning. Och nu har Telia skickat en räkning på 128.000 kronor till familjen.
Familjen Danielssons dator kopplades upp mot Guinea-Bissau i Afrika. Och efter ett par veckor skickade Telia en räkning på nästan 128.000 kronor. När 13-åriga Sanna Danielsson försökte klicka bort ett så kallat pop-up-fönster så signerade hon istället ett kontrakt där hon lät den afrikanska operatören ta över hennes surfande på nätet. Här i Sverige är det Telia som skickar ut fakturor och den är alltså på 128.000 kronor. Sannas mamma Carina Danielsson säger till Nyheterna att familjen nu hamnat i en mardrömssituation. Det finns inga pengar att betala den dryga räkningen. Och hon tycker att det är fel att Telia inte kan varna sina kunder när räkningarna skenar iväg mot fantasibelopp.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".