Bilister felaktigt bötfällda

I lördags fick flera bilister som körde på Norra Esplanaden i Vetlanda böter i en poliskontroll för att ha kört för fort. Men polisen hade sett fel på skyltarna och nu måste böterna rivas.
Polisen såg inte att 30-skyltarna inte gällde på helgerna och att det då var 50-begränsning som gällde. Flera bilister bötfälldes, bland annat Rune Sanfridsson i Vetlanda. - Polisen hade ringt när jag kom hem och sagt till min fru att jag inte skulle behöva betala böterna men utan någon förklaring, berättar Rune Sanfridsson för Nyheterna. Han tycker det vore bättre om det fanns fler poliser på de mindre orterna som kunde närområdet bättre. Enligt Vetlanda-Posten säger polisen att man har trafikpoliser som jobbar över hela Höglandet och som därmed inte kan varje lokal trafikföreskrift i detalj. Polisen lovar att ingen som blivit felaktigt bötfälld ska behöva betala böterna.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".