Kineser till handelshögskolan i Jönköping

För första gången kommer nu ett 50-tal kineser till länet för att vidareutbilda sig inom företagsekonomi. Det är Internationella Handelshögskolan, IHH, i Jönköping, som nyligen skrivit ett avtal med ett stort företag i Kina.
IHH har nu ett fem-årigt kontrakt med den stora kinesiska klädkoncernen Youngor som ligger i Shanghai. Intresset för att få en magisterexamen i företagsekonomi i Sverige är mycket stort hos kineserna, berättar Rolf Lundin, vd på IHH. I sommar kommer först en 4-veckors kurs hållas i Kina, med hjälp av lärare från IHH. Där kommer en gallring ske - bara ett 50-tal av dom duktigaste på företaget får möjlighet att komma till Sverige och läsa in examen på ett år. Kunskaper i engelska är mycket viktiga - men kineserna måste också lära sig svensk skolkultur för att få komma hit. Går allt bra fortsätter utbytet och det här kan betyda mycket för framtida kontakter med Kina, inte minst för företag i Jönköpings län, tror Rolf Lundin.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".