Ytterligare en jättebilaffär i Jönköping

Nu planeras för ännu ett stort bilköpcenter i Jönköping där flera olika märken ska säljas under ett tak. Ny EU-regler gör ju nu att en försäljare kommer att få tillåtelse att sälja flera olika märken.
Nyheterna har tidigare berättat att Holmgrens satsar stort och köper Expressens tryckeri, för att bygga ut i samband med att dom ska sälja fler märken. Nu satasar även Volvohandlaren Nybergs 40 miljoner på en hall där man tänker sälja flera nya märken. Det är nya EU-regler som satt igång hela den här byggkarusellen på bilmarknaden i Jönköping. Det nya gruppundantaget för bilbranschen i EU innebär att biltillverkarna från 2005 inte längre kan bestämma vem som ska sälja deras bilar i lika stor utsträckning. Det har fått Saab och Opel-handlaren Holmgrens att satsa på ett mycket omfattande bilköpcenter, en stor byggnad som ska stå klar om två år där en lång rad märken ska säljas sida vid sida Men det här kan största konkurrenten Nybergs, som säljer Volvo och Renaut, inte stillatigande se på att det sker. Just nu tar man fram ritningar för att investera 40 miljoner på att mer än fördubbla sin säljyta men också serva och laga fler märken. I bilhallen kommer sedan flera nya märken att säljas. Nybergs i Nässjö och Eksjö kommer inte att beröras.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".