Inget besked från Alf Svensson

Det kom inget besked från Alf Svensson om han tänker fortsätta som partiledare för kristdemokraterna eller inte, när han idag talade vid partiets kommundagar i Jönköping.
Flera partimedlemmar hade förväntat sig ett besked idag och är kritiska till att det dröjer. I sommar har partiet stämma och där ska man välja partiordförande. Alf Svensson har tydligt markerat att han efter 30 år på posten är tveksam till att ställa upp en gång till. Men både partimedlemmar och väljare får alltså fortsätta vänta. När han höll sitt tal i dag inför 1100 kristdemokrater som samlats på Elmia i Jönköping så innehöll det klassiska kristdemokratiska frågor om barnens rätt till en mamma och en pappa och om äldrevården, men också ett brandtal för EMU. Att Alf Svensson inte lämnade något besked idag motiverar han med att han inte ville ta intresset från kommun- och landstingsfrågorna.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".