Politiker åtalas för skattefusk

En socialdemokratisk kommunpolitiker i Jönköping har åtalats för flera typer av ekonomisk brottslighet. Han misstänks ha lurat det offentliga på runt 200 000 kronor och har erkänt brottet.
Politikern är åtalad för skattebrott, bokföringsbrott och försvårande av skattekontroll. Enligt uppgifter till Nyheterna har politikerns företag gått dålig i flera år. Åklagaren hävdar också att politikern struntat i att bokföra inkomster i företaget på upp emot 400.000 kronor. Jönköpingskommunalrådet, socialdemokraten Peter Persson, säger till Nyheterna att den nu åtalade politikern måste avgå vid en fällande dom. Kammaråklagare Bengt Svensson säger till Jönköpings-Posten att mannen har erkänt. Motivet till brottet var att hans ekonomin var dålig och att hamnade i en ohållbar situation. Det var i samband med en revision vid det företag som kommunpolitikern alltså driver som det upptäcktes att han inte redovisat inkomsterna korrekt.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista