Vätterhem köper brandtomten

Nu är det klart att det blir det kommunala fastighetsbolaget Vätterhem som får köpa den så kallade ''brända tomten'' i centrala Jönköping av fastighetsbolaget Axxos.
Axxos köpte ju både tomten och stenhuset intill, av Mats Hultgrens dödsbo, efter storbranden i Jönköping den 11 februari i år. Men Axxos var egentligen bara ute efter stenhuset och säljer nu ''brända tomten'' (Arkadien 4 och 11) vidare till Vätterhem för 1.275.000 kronor, vilket är ungefär lika mycket som Axxos själv har gett för tomten. Det bekräftar Vätterhems vd Kent Sandén för Nyheterna. - Vätterhem planerar att utlysa nån typ av arkitekttävlan för att göra något spännande och intressant av den där hörnan, säger Kent Sandén. Men någon snabb byggstart blir det inte. Innan spaden sätts i jorden ska en arkeologisk utgrävning göras av tomten, och det blir någon gång under våren.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista