Första medborgarförslaget till kommunfullmäktige

Nu har första medborgarförslaget kommit in till Jönköpings kommun. Sen den första februari får vem som helst skriva ett förslag direkt till kommunfullmäktige. Det första medborgarförslaget, som handlar om sopor, skrevs långt borta från partilokaler och stora konferensbord av pensionären Leif Karlssons hemma i Bankeryd.
Leif Karlsson tycker att sophämtningen av köksavfall borde upphandlas mycket oftare. Att kommunen ska sköta hämtningen är inte självklart, om nån annan kan göra det billigare och mer effektivt. Han tycker att partierna i Jönköping är fega när det gäller att diskutera privatiseringar och därför fattade han pennan. Hittills är han den enda som lämnat in ett medborgarförslag. De här förslagen de ger vems om helst möjlighet att ta upp frågor i fullmäktige, och sen beslutas det om de ska behandlas vidare eller inte.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".