Storsatsning på gymnasievalet

Årets niondeklassare i Jönköpings kommun kommer att bli de mest välinformerade någonsin, när det gäller vilken utbildning dom ska välja på gymnasiet. Under hösten kan eleverna bland annat få information via internet, gå på utbildningmässa och besöka skolornas öppet-husdagar.
Nu storsatsar Jönköpings kommun på att informera samtliga niondeklassare inte bara i Jönköpings kommun utan också i Habo och Mullsjö, totalt mellan 1 500-1 600 elever, om vad det finns för olika utbildningar att välja på gymnasiet sen. Redan nu har samtliga hushåll i de tre kommunerna fått en informationstidning i brevlådan som heter ''Vad ska du välja'', och i förra veckan så publicerades en databas på Jönköpings kommuns hemsida där man kan söka all information man kan behöva om gymnasieskolans samtliga program, och där det också finns länkar till skolornas egna hemsidor. Och för första gången håller kommunen också i en stor utbildningsmässa på Elmia den 23 till 25 oktober för både elever och föräldrar. Räcker inte det så är det också öppet hus på samtliga gymnasieskolor under olika dagar i november. Alla aktiviteter och all information handlar inte bara om Jönköpings kommuns egna skolor utan också om de friskolor på gymnasienivå som numera finns i kommunen, säger skoldirektören Thomas Persson Senast den 1 februari nästa år ska elverena ha gjort sitt gymnasieval.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".