Rykten drev upp Sapaaktien

Aluminiumkoncernen Sapa i Vetlanda är en av dagens vinnare på Stockholmsbörsen. Aktien har hittills stigit med drygt sju procent, eller tio kronor och det beror på rykten om att Sapas störste ägare vill köpa hela företaget.
I våras blev ju norska Elkem storägare i Sapa och det sågs inte med blida ögon av alla eftersom Elkem delvis ägs av en av Sapas hårdaste konkurrenter, den amerikanska aluminiumtillverkaren Alcoa. Och nu går rykten om att de tänker lägga ett bud och köpa resten av Vetlandakoncernen. Spekulationerna har fått ytterligare näring av att det omsattes ovanligt många Sapa-aktier i går och i dag är Sapas aktie en av vinnarna på Stockholmsbörsen. Men de anställda på Sapa i Vetlanda har ingen aning om vad som är på gång. Mats Ekvall i verkstadsklubbens styrelse säjer till Nyheterna att den nye storägaren Elkem som dök upp i våras inte har berättat vilka avsikter dom hade med den affären. Nu kan man inte göra annat än att vänta och se vad som händer.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".