Anställda kräver större trygghet

Vårdbolaget Attendo Care, som driver äldreomsorg i bland annat Habo, måste ge sina anställda tryggare jobb och fler heltider. Annars blir det svårt för företaget att överleva, menar fackförbundet kommunal.
Ingmar Modén, facklig företrädare för de anställda på Attendo Care i Habo, säger till Nyheterna att många anställda hört av sig till facket för att diskutera sin arbetsgivare. Några har också sagt upp sig den senaste tiden, för att gå tillbaka till sin gamla arbetsgivare, kommunen. -De anställda ser hur tjänsteutrymmena krymps. En tjänst på 90 procent av en heltid ligger plötsligt bara på 87 procent, och det börjar bli glest i schemat, säger Ingmar Modén. Ingrid Ljungberg, chef på Attendo Care, säger att man just nu förhandlar med facket, och för samtal med de anställda för att i möjligaste mån öka tjänstgöringsgraden. -Vi kommer att lösa problemen, och jag känner ingen oro inför sommaren, säger hon.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".