Hårda straff för spritsmugglarna

Det blev hårda straff för de spritsmugglare som tappat sprit i Skillingaryd för att sälja i Norge. Sex års fängelse blev det för värmlänningen och 30 miljoner i erstättning till staten. Straffet för den inblandade Skillingarydsbon blev två års fängelse och tre miljoner i ersättning.
De höga bötesbeloppen beror på att det var så mycket sprit som smugglades - fram till förra året från år 2000 ska det ha rört sig om över 332 000 liter drickbar sprit. Och man har alltså räknat ut värdet på den här spriten och det är därför värmlänningen får ett så högt bötesbelopp som 30 miljoner. Skillingarydsbon har ju erkänt i förhör men sagt att han inte tjänat några stora pengar på det här - men han döms nu alltså förutom till 2 års fängelse också till att böta 3 miljoner kronor. Det här misstänks vara en av dom största spritsmugglingarna i svenska historia.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".