Kritik mot snabbtågen mellan Värnamo och Jönköping

Trots att dom nya snabbtågen börja köra i juni så kommer det inte att gå snabbare för dem som reser mellan Värnamo och Jönköping.
Enligt den nya planeringen som Länstrafiken och BK Tåg håller på med så kommer de flesta tåg från Värnamo till Jönköping fortfarande att ta ungefär en timma och en kvart - trots de nya så kallade snabbtågen. Det är bara fem av tretton tåg om dagen som har en tidminskning och kommer att ta drygt en timma vilket är några minuters minskning från förra tidtabellen. Oppositionsrådet Ulla Gradeen (s) har sett förslaget och hon tror att risken är att kommunen får svårare att rekrytera personal och att tillväxten i Värnamo hotas av de dåliga tågtiderna. Även centerpartisten Maria Leifland som är kommunstyrelseordförande tycker att tågen går för sakta och håller med Ulla Gradeen om att kortare tider och tätare turer är en viktig fråga för Värnamo kommun. Och det är de många stoppen på sträckan som gör att tågen tar så här lång tid. De flesta tåg från Värnamo stannar nämligen tolv gånger innan man är framme i Jönköping. På länstrafiken säger man att tabellen är en avvägning mellan Vaggeryds kommun som vill ha fler stopp - och Värnamo som vill ha färre.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".